محل تبلیغات شما

سرطان خون

 می 25, 2019  dralirez_DB 0 دیدگاه

لوسمی یک سرطان خون یا مغز استخوان است. مغز استخوان سلول های خونی تولید می کند. به دو دسته کلی حاد و مزمن تقسیم میشود.باید بگوییم که لوسمی حاد به سرعت رشد می کند و افزایش پیدا می کند، اما در طول زمان، لوسمی مزمن بدتر می شود.لوسمی حاد و مزمن به دو دسته میلویید ولنفویید تقسیم می شود


لوسمی لنفویید حاد (ALL)یکی از شایع ترین سرطان های دوران کودکی است، اما اغلب در افراد مسن رخ می دهد.این بیماری می تواند کشنده باشد، اما راه های درمان و کنترل بیماری و علائم آن نیز وجود دارد، و هر ساله روش های درمان نوین و متد جریر برای درمان این بیماری ایجاد می شود.

انواع سرطان خون

لوسمی یا سرطان خون را می توان به انواع زیر تقسیم کرد، که عبارتند از:لوسمی حاد و یا مزمن: این عارضه بیشترزمانی رخ می دهد که سلول های بی فایده یا بلاست به سرعت رشد می کنند و در مغز و خون جمع می شوند. آن ها خیلی زود از مغز استخوان فشرده می شوند و عملکردی ندارند.

اما در لوسمی مزمن سلول های بیماربه آرامی پیشرفت می کند، و این اجازه را می دهد تا سلول های بالغ و مفید تر ساخته شوند. به عبارت دیگر، لوسمی حاد، سلول های خوب را سریعتر از لوسمی مزمن می برد.
لوسمی لنفوسیتی و لوسمی میلوئیدی: لوسمی لنفوسیتی و میلوئیدی نیز با توجه به نوع سلول های خونی مورد تأیید قرار می گیرند.

اگر تغییرات سرطانی بر مغز استخوان که باعث ایجاد لنفوسیت می شود، رخ دهد، لوسمی لنفوسیتی ایجاد می شود. لنفوسیت یک نوع از سلول های سفید خون است که در سیستم ایمنی بدن نقش دارد.اما لوسمی میلوئیدی زمانی اتفاق می افتد که تغییرات بر سلول های رده میلویید که باعث تولید گلبول های قرمز، انواع دیگر سلول های سفید و پلاکت ها می شود، رخ می دهد.

عوامل خطرزا برای سرطان خون

بعضی از عوامل خطر ابتلا به سرطان خون را افزایش می دهند، از جمله:
• تابش اشعه ای یونیزان یا رادیواکتیو
• داشتن برخی از ویروس ها، مانند: ویروس تی- لنفوتروپیک T-lymphotropic پاپیلوم انسانیHIV
• قرار گرفتن در برابر موادی مانند: بنزن و برخی از پتروشیمی ها
• عوامل شیمی درمانی آلکالویی کننده مورد استفاده در سرطان های قبلی
• استعمال انواع دخانیات
• استعداد ژنتیکی، باید بگوییم که برخی از افراد به نظر گسستگی در یک یا چند ژن خطر ابتلا به لوسمی بیشتری دارند.
• سندرم داون، افرادی که مبتلا به سندرم داون هستند، احتمالا به علت تغییرات کروموزومی خاص، دارای خطرابتلا به سرطان خون در آن ها بیشتر دیده خواهد شد.

درمان سرطان خون

انواع مختلفی از سرطان خون وجود دارد و این سرطان ها بیمار را به طور متفاوتی تحت تاثیر قرار می دهد. امروزه گزینه های درمان به نوع لوسمی ، سن و وضعیت کلی سلامت فرد بستگی دارد.
پیشرفت های پزشکی به این معنی است که درمان های اخیر می تواند برای رهایی کامل بیمار، که در آن سرطان به طور کامل به مدت حداقل ۵ سال پس از درمان، هدف قرار داده است را کاملا برطرف نماید البته درمان بستگی زیادی به میزان توان و تحمل بیمار دارد.
به منظور درک این سخن گفته می شود که در سال ۱۹۷۵، شانس زنده ماندن بیمارتا ۵ سال یا بیشتر بعد از دریافت تشخیص سرطان خون ۳۳٫۱ درصد بود، تا این که درسال ۲۰۰۹، این رقم به ۶۲٫۹ درصد افزایش پیدا نمود.
اما بهترین و موثرترین درمان، شیمی درمانی است. از شیمی درمانی زمانی استفاده می کنند که ابتدا بررسی نمایند که بیمار به چه نوع سرطانی مبتلا می باشد.
اگر درمان زود هنگام شروع شود، و در مراحل مقدماتی باشد، احتمال رهایی و درمان بیمار به نسبت بسیار زیاد خواهد بود.
درمان های دیگر سرطان خون عبارتند از:
درمان هدفمند
پیوند سلول های بنیادی
شیمی درمانی می تواند کل بدن بیمار را تحت تاثیر قرار دهد، اما درمان هدفمند در بخش خاصی از سلول های سرطانی صورت می گیرد.
برخی از انواع لوسمی مزمن در مراحل اولیه نیازی به درمان ندارند، اما نظارت ضروری است و باید تحت مراقبت قرار گیرد. باید از تمام دستورالعمل های متخصص انکولوژی پیروی شود تا درمان به بهترین وجه ادامه پیدا نماید.

علائم آغازین سرطان خون

• علائم و نشانه های لوسمی متفاوت است، که عبارتند از:
• خستگی و کسالت دائمی
• کاهش شدید و ناگهانی وزن
• داشتن تب و یا لرز
• گرفتن عفونت های مکرر

شایان ذکر است در صورت مشاهده ای هر گونه علائم باید به یک متخصص انکولوژی حاذقی مراجعه شود.

علائم سرطان خون

 

 

علائم اولیه سرطان خون چگونه آشکار می شود

 

تعرق شبانه

درد استخوان

ابتلا به کم خونی

متورم شدن لثه ها و بزرگ شدن آن

تب و لرز

ورم غدد لنفاوی

ایجاد لکه های قرمز زیر پوست

خون‌ریزی مخاط‌ها

تغییرات گلبول‌های سفید ، قرمز همچنین پلاکت

خستگی و ضعف

کبودی بیش از حد و خود بخود

عفونت‌های شدید و مکرر

علل سرطان خون

انکولوژیست ها علت دقیق ابتلا به لوسمی را نمی دانند، اما عوامل محیطی و ژنتیکی در این عارضه تاثیر بسزایی می گذارد. برخی از علل که سرطان خون را تشدیدی می کند، عبارتند از:

  • عوامل وراثت و ژنتیک
  • ضعف سیستم بدنی و نارسایی آن
  • قرار گرفتن در معرض اشعه های یونیزه کننده
  • سن هر چه سن بالاتر می رود احتمال لوکمی میلوییدی بیشتر می شود

تشخیص سرطان خون

بیمار با مراجعه به یک انکولوژیست باتجربه و خبره اقدام به بررسی خون، مغز استخوان، آزمایشCBC،آزمایش ژنتیک، آزمایش جسمی (بابرسی کبد و طحال) اقدام به تشخیص کامل بیماری در فرد را می کند.

در اغلب مواردی که بیمار به سرطان خون مبتلا باشد، پزشک سرطان شناس، شیمی‌درمانی ،  یا پیوند مغز استخوان را به منظور بهبودی تجویز می کند.

آیا بیماران مبتلا به سرطان خون شانس بهبودی را دارند؟

امروزه با درمان های جدید و استفاده از تکنولوژی به روز، شانس بهبودی در این بیماران و زنده ماندن آنان بسیار افزایش پیدا نموده است. توصیه دکترعلیرضا قاضی زاده انکولوژیست و فوق تخصص سرطان حاذق بر این است که بیماران با شنیدن ابتلا به سرطان خون نباید روحیه خودشان را از دست بدهند، بلکه با تبعیت از تمام نکات پزشک، تغذیه درست، توکل بر خدا و مبارزه با بیماری می توان بر این بیماری خطرناک غلبه پیدا نمود.

سرطان خون یا لوسمی در بین افراد و به خصوص کودکان بین ۲ تا ۶ سال جزء شایع ترین سرطان ها می باشد. در صورتی که فردی به آن مبتلا شود، فرایند تکثیر، خون سازی و ایمنی طبیعی بدن را مختل خواهد نمود.

بسیاری از علائم لوسمی دوران کودکی می توانند علل دیگری داشته باشند و اغلب این نشانه ها ناشی از لوسمی نیستند. با این حال، اگر علائمی از این بیماری را داشته باشند، بهتر است که هر چه زودتر او را به یک پزشک سرطان شناسی حاذق و باتجربه جهت درمان برده شوند.

علائم سرطان خون اغلب ناشی از مشکلات مغز استخوان کودک است که در آن شروع می شود. سلول های لوسمی در مغز استخوان ایجاد می شود، در نتیجه می توانند از سلول های طبیعی و سالم خارج شوند. سرطان خون در کودکان باعث کاهش گلبول های قرمز طبیعی، گلبول های سفید خون و پلاکت های آن می شود. تاکید می کنیم که این کمبود در آزمایش خون اغلب نشان داده می شود.

علائم سرطان خون در کودکان

گلبول های قرمز، اکسیژن را به تمام سلول های بدن منتقل می کنند. کمبود گلبول های قرمز می تواند سبب:

  • کسالت و خستگی مفرط
  • ضعف و بی حالی
  • عفونت های مکرر
  • بثورات پوستی
  • احساس ناخوش عمومی
  • دردهای استخوانی یا مفصلی
  • اکاهش اشتها و از دست دادن وزن
  • کبودی و خونریزی
  • کم خونی
  • رنگ پریده شدن پوست ها

شایان ذکر است که بگوییم علائم از کودکی به دیگری متفاوت می باشد و ممکن است که یک کودک علائم مزمن شدید را بگیرد درحالی که کودک دیگر به نشانه های مزمن خفیف مبتلا شود

بهترین درمان برای سرطان خون کدام می باشد؟

سرطان خون یا لوسمی یکی از علل مرگ و میر در کودکان و بالغین می باشد، اگر این سرطان به موقع تشخیص و درمان نشود ممکن است که به درمان با تاخیر پاسخ دهد. باید بگوییم که تنها برخی از سرطان های خون کشنده است. در صورت مشاهده علائم بهتر است که حتما به یک انکولوژیست جهت درمان زودرس مراجعه شود. متخصصان سرطان خون را به دو قسم تقسیم می کنند که یا حاد است و یا مزمن. اما انواع سرطان خون عبارتند از: لوسمی لنفوسیتی حاد، لوسمی حاد میلوئیدی، لوسمی لنفوسیتی مزمن، لوسمی مزمن میلوئیدی می باشد.

تشخیص و درمان سرطان خون

بیمار با مراجعه به یک انکولوژیست اقدام به انجام برخی از آزمایشات جهت تشخیص سرطان خون یا لوسمی زودرس می نماید . از جمله مواردی که باید اعمال کند، عبارتند از: آزمایشات خونی، آسپیراسیون مغز استخوان، بیوپسی، اسکن می باشد اما درمان بیشتربه نوع سرطانی دارد که بیمار بدان مبتلا شده است، اگر کودکی به سرطان خون حاد و مزمن مبتلا شده باشد می تواند با اشعه درمانی و شیمی درمانی این بیماری خبیث را مهار کند.

تشخیص سرطان خون به چه شیوه ی می باشد؟.سرطان خون که با نام های اختصاری چنگار خون، لوسمی یا لوکمیا (به انگلیسی: Leukemia یا Leukaemia) نیز از آن نام می برند. از مغزاستخوان بیمار شروع به رشد می کند

اجهت تشخیص این بیماری انکولوژیست اقدام به اخذ بیوپسی مغز استخوان، فلوسیتومتری، تجویز آزمایش خون، شیمی سلولی، مطالعات ژنتیک مولکولی، آزمایش سیتوژنتیک، ایمونوهیستوشیمی،  آزمایش جسمی و فیزیکی، بررسی با مطالعات تصویری که شامل: اشعه ایکس، سی تی اسکن، اسکن گالیوم و استخوان، سونوگرافی و MRI می نماید. گفته می شود جهت تایید این بیماری و تعیین نوع و میزان پیشرفت آن در بدن بیمار، ممکن است که نیاز به آزمایش های بیشتری باشد، که بیمار باید جهت درمان سریع تر تمام همکاری های لازم را با انکولوژیست خود انجام دهد تا سریع تر از شر این بیماری خلاص شود.

تحقیقات پزشکی نشان داده است که علت ابتلا به سرطان خون ناشناخته است اما عوامل محیطی و ژنتیک در این بیماری می تواند نقش داشته باشد، اما نه به صورت قطعی. در کل باید بگوییم به هم خوردن نظم تقسیم سلولی دربدن فرد باعث ایجاد این بیماری خواهد شد.

سرطان خون قابل انتقال نمی باشد و این بیماری مسری نمی باشد، اما جهش برخی از ژن ها باعث ابتلا به این سرطان می شود. پس فرد نباید نگران شود و از قرار گرفتن در برابر اشعه های یونیزه، رآکتورهای هسته ای، مواد شیمیایی، قرار گیری در برابر سطوح بالای تشعشع و… که به بدن آسیب و صدمه می رساند، باید جلوگیری کند.

سرطان خون کدام قسمت از بدن را تحت تاثیر قرار می دهد؟

  • قلب
  • ریه ها
  • بیضه ها
  • کلیه ها
  • دستگاه گوارشی و تمام بدن

چکیده مطلب

اگرسرطان خون در مراحل اولیه تشخیص داده شود، قابل درمان می باشد. انکولوژیست حاذق با روش  پیوند مغز استخوان این بیماری را درمان می کند. اگر این پروسه در کنار شیمی درمانی اعمال شود، بهترین نتایج را برای بیمار به همراه می آورد.به منظور کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ای سرطان و درمان سرطان ها بهتر است به یک انکولوژیست باتجربه و حاذق مراجعه شود که ما در اینجا دکتر علیرضا قاضی زاده را معرفی می نماییم. شماره مطب: 09199949721

باتشکر سایت دکتر علیرضا قاضی زاده فوق تخصص خون وسرطان بالغین

وزارت بهداشت ایران: سالانه ۱۱۲ هزار نفر در کشور به سرطان مبتلا می‌شوند

توصیه‌هایی مهم برای مراقبت از کودکان در هنگام آلودگی هوا

قابل توجه دانشجویان ارشد و دکتری

سرطان ,های ,خون ,درمان ,لوسمی ,بیماری ,سرطان خون ,سلول های ,است که ,این بیماری ,می شود

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

معماری دانش آموز فردا slhad شرکت سمپاشی نانو فن آوران به